Otvara se GIR Store

GIR Store je prostor koncipiran i osmišljen tako da posetiocima omogući da dizajnirane predmete sagledaju u svom najboljem svetlu. Ovo je prodavnica koja ističe estetsku i funkcionalnu stranu dizajna,“mesto u kom će se posetioci ovog prostora sretati sa drvetom u raznim oblicima i vrednostima koje GIR neguje. Na osnovu tog iskustva bi trebalo da bolje razumeju nameštaj koji kupuju, kao i proces kroz koji drvo prolazi pre nego što dospe u ruke kupaca”.

Projekat enterijera realizovao je mnogonagrađivani arhitektonski sudio Autori. Budući da će se u prostoru nalaziti veliki broj dizajniranih komada, Autori su ga koncipirali u neutralnoj zoni, ali kako sami kažu “veličanstveno neutralnoj”, autentičnoj, svedenoj i suptilnoj. Prostor je prozračan i svetao, neutralne i jednostavne strukture, akcentovan spiralnim stepenicama koje vode na sprat. Velike bele zavese stvaraju ambijentalnu atmosferu i ispunjavaju prostor slojevima svetla. Sam prostor će ujedno biti i kancelarija GIR tima. Imaće nekoliko ambijentalnih celina koje će se menjati i tim promenama kreirati novu dinamiku.

U GIR Store-u će se naći izbor najrelevantnijih brendova iz oblasti dizajna nameštaja. Imaćemo priliku da vidimo renomirane predstavnike skandinavske škole dizajna, brendove koji potenciraju funkcionalnost i formalnu jednostavnost kao i vrednosti inovativanog dizajna, upotrebe prirodnih materijala i održivosti.

GIR Store je prostor koncipiran i osmišljen tako da posetiocima omogući da dizajnirane predmete sagledaju u svom najboljem svetlu.

Iz Danske dolaze Muuto, Ferm Living, Normann Copenhagen i Innovation Living poznati po pročišćenoj estetici jednostavnih linija. Pored belgijskog brenda Ethnicraft i Universo Positivo, koji vodi računa o funkcionalnosti svakog komada, Lampe Gras iz Francuske, brenda čije su lampe varijacije bazičnih formi, i Omelette-ed iz Španije, čiji dizajn potkrepljuje filozofiju jednostavosti i iskrenog pristupa, tu će se naći i slovenački brend Vertigo Bird sa svojim karakterističnim lampama čiji se dizajn prilagođava različitim kontekstima.

Pair of wooden birds by Normann Copenhagen

U GIR Store-u će se naći sve vrste proizvoda za dom, od nameštaja (sofa, komoda, kreveta, fotelja stolica, stolova, stočića…), preko osvetljenja (lampi svih veličina), do aksesora i dekorativnih objekata koje se koriste u svakom segmentu doma, u spavaćoj sobi, dnevnom boravku i kuhinji (ogledala, čajnici…).

Pored toga što će biti prodavnica nameštaja, GIR Store je zamišljen kao mesto susreta stvaraoca i dizajnera. U Store-u će se postavljati izložbe i održavati edukativni program, zbog čega će GIR biti ne samo prodajni objekat već dinamično mesto razmene i realizacije ideja.

GIR Store će se nalaziti na Novom Beogradu, u ulici Trešnjinog cveta 5, u delu grada koji predstavlja simbol modernizma. Radno vreme prodavnice biće od 09 do 20h radnim danima, a subotom od 09 do 18h.