Nordeus HQ

Task: Furnishing project;
Architects: Jump Studio and Studio Antipod
Area: 6000 sqm
Type: Commercial & Offices
Year: 2019
Location: GTC Green Heart, New Belgrade
Brands: GIR Collection, Ethnicraft, Fatboy
Photography: Relja Ivanić

GIR Collection:
Brida Chair, Klin Table, Polytop tables 
Fatboy:
Pfffh

The Nordeus HQ now occupies a brand new 6,000-sqm building in GTC Green Heart Complex, an eco-friendly development in the Serbian capital, in its continuous bid to attract the best designers and tech creative talent from across the globe and locally, boost productivity, creativity and celebrate the culture at Nordeus.

By rethinking the visitor journey and employee circulation and incorporating diverse new facilities to suit the company’s 170+ employees, Jump has fostered an open, flexible, and collaborative new environment for Nordeus. With a focus on wellbeing and work/life balance, the concept incorporates a suite of first-class staff amenities including a gym, yoga studio, music and gaming rooms as well as a soft play area for children, a maker’s space, and a messy room for creative workshops, where the practice of traditional arts is encouraged to enliven the digital gaming development process.

Flexibility was key to the success of the project, acknowledging Nordeus’ ever-changing working patterns. Moveable partitions can adapt to the expansion of project teams as product designs take off and shrink back as projects reach completion. In addition to these size-shifting solutions are informal breakout areas and meeting booths, all to aid agile working.

At the client’s request, the HQ is as transparent and non-hierarchical as possible with the management to be found in the heart of the building on level three, instead of on the top floor. The best views of Belgrade are enjoyed by staff on levels six and seven, and every floor has its own 270-degree balcony for people to enjoy the surroundings, work outside or enjoy open-air activities.

The ground floor houses a large multi-purpose, 200-seater auditorium that can hold staff meetings to support the open and transparent culture the company treasures, as well as hosting external events such as gaming competitions. Space also contains an adjoining café and restaurant with an in- house F&B experience for Nordeus employees, but also guests to the HQ who will get a glimpse of the creative working culture that has made Nordeus so successful.