Ethnicraft – Nova kolekcija

Ethnicraft je upravo predstavio novu kolekcija na Sajmu nameštaja u Kelnu. U 2019. godini Ethnicraft predstavlja 4 nova atraktivna trpezarijska stola, udobne tapacirane stolice, kao i nekoliko novih komoda i polica.

Nexus trpezarijski sto je prva novost iz ove kolekcije. Suptilni prelaz iz oblika u oblik, ojačan poprečnom elegantom linijom, spaja sve elemente zajedno. Upravo takva konstrukcija Nexus stola stvara jedinstvo i smisao pokreta.

Profile trpezarijski sto je takođe potpuno novi proizvod iz ove kolekcije. Dizajn je delikatan i nežan. Čini se da svaki deo lagano leži na središnjem delu koji daje stolu neku vrstu „vizualne lakoće“. Međutim, svi oni imaju svoju svrhu i zajedno formiraju čvrstu strukturu.

Facette porodica se širi! Glavna karakteristika Facette trpezarijskog stola, kao što je i na stolici, dizajniranoj od strane Alain van Havre-a, dobija se naizmeničnim prelomljenim geometrijskim oblicima. Ponavljanje geometrijskih oblika stvara volumen, kao u brutalističkoj arhitekturi koja je služila i kao inspiracija za ovaj sto.

Tokom godina, stolica Bok je postala jedan od najprepoznatljivijih dizajna Ethnicrafta. Njegov atraktivan izgled i čvrsta konstrukcija su ključni elementi njegovog uspeha. Kao novina za 2019.godinu, Ethnicraft je uveo tapacirano sedište za dodatnu udobnost. Dostupni su u 4 različita materijala.

Bok dining chair - Cognac leather
Bok chair / Letaher upholstery - Black

Ove godine kolekcija Mikado je dobila nove članove: Oval, Coffee i Side table. To je potpuna reinterpretacija prethodnog dizajna i studija ravnoteže i simetrije.

“ Ovalni oblik stola podstiče razgovor i interakciju.” – Alain van Havre, dizajner

Još jedna sto iz nove kolekcije je Geometric Side table. Presecanjem geometrijskih oblika i stvaranjem interakcije, dizajner Alain van Havre pronašao je nešto novo. Iz bilo kog ugla, bočna strana ne samo da izgleda drugačije, već postaje drugačija.

Posebna pažnja Ethnicrafta ove godine bila je upućena barskim stolicama. Eksperimentisali su sa različitim materijalima, ali ostali su verni svojoj prepoznatljivoj estetici. Nove DC barske stolice zasnivaju se na prozračnim konturama DC stolice. Dizajner Đorđe Čukanović prvo je dizajnirao trpezarijsku stolicu, a sada joj je dao višu siluetu. Dostupna je sa ili bez naslona, kao i u 2 različite visine sedenja.

“ Stvaranje pokreta je kao ispričati priču.“ – Alain van Havre

Još jedan član porodice Facette je Facette barska stolica. Ideja je bila stvoriti utisak kao da je presavijenog papira, ali izrađenog od punog drveta. Stvarajući zakrivljeno sedište i naslon, stolica savršeno prati telo i omogućava maksimalnu udobnost.

Ethnicraft nova kolekcija će uskoro biti dostupna u GIR Storu.