GIR x Lovers za Dan zaljubljenih

Tradicionalno Dan zaljubljenih se smatra praznikom za proslavljanje ljubavi i veza. Pitali smo sebe, naše prijatelje i pratioce šta Dan zaljubljenih znači za njih, i svi odgovori su u manjoj ili većoj meri bili isti, a to je da je ovo praznik koji nas podseća da treba da brinemo o voljenima svakog dana u godini. Ovaj praznik je u biti za prijatelje, porodicu, parove pa čak i za nas same, jer nas uči da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo i pruža nam osećaj utehe i nade. Zato umesto da jednostavno kupite čestitku, bombonjeru ili cveće, ovaj dan je više da se setimo voljenih za koje smo zahvalni i da im to i pokažemo.

Koreni Dana zaljubljenih (koji se zove i Valentinovo) dolaze iz paganskog rimskog festivala koji se zove Luperkalija i održavao se polovinom Februara svake godine u proslavu proleća, plodnosti i nalaženju partnera. Krajem 5.veka papa Gelasijus je zamenio ovaj paganski praznik za dan Sv. Valentina, rimskog svega iz 3. veka. Oko 14. veka ovaj praznik je postao dan ljubavi, a danas u 21. veku – Dan zaljubljenih predstavlja ogromni kulturni i komercijalni događaj koji ne poznaje geografske barijere.

Ove godine, pored klasičnog GIR vodiča za Dan Zaljubljenih, odlučili smo da se udružimo sa lokalnim brendom koji promoviše ljubav i kompleksnost veza tokom cele godine. Upoznajte GIR x Lovers kampanju.

Nekada je pritisak da Dan zaljubljenih provedemo sa nekim specijalnim preveliki, a život u ubraznom svetu nam u realnosti postavlja prepreke poput geografske razdaljine, život daleko od kuće, putovanja ili jednostavno još uvek nismo pronašli tu specijalnu osobu. Čak iako je tako, to ne znači da Dan zaljubljenih ne možemo da proslavimo sami, proslavljajući sopstvena dostignuća i uspehe u životu koje smo do sada postigli. U našoj kampanji GIR x Lovers želeli smo da naznačimo istinske vrednosti i prirodu Dana zaljubljenih koja znači biti okružen onima koje volimo, tamo gde se osećamo kao kod kuće, i prikazati scene iz običnog života. Pitali smo Lovers da nam pomognu u kreiranju i postavljanju ovih univerzalnih raspoloženja, jer Dan zaljubljenih znači različito za različite ljude.

Ako ste bez inspiracije, a želeli biste da poklonite nekom mali znak pažnje i nešto što će vrednovati i čuvati u godinama koje dolaze, za vas smo sastavili i listu proizvoda koji bi po nama bili idealan poklon.

GIR Tim vam želi srećan Dan zaljubljenih i savetuje vas da se setite voljenih osoba svakog dana u godini.