Iza kulisa: Kvadrat tekstilna industrija

Nedavno je objavljena nova publikacija Alastair Philip Wipera pod nazivom “Unintended Beaty” sa fotografijama fabrike tekstila Kvadrat u Velikoj Britaniji i Holandiji! Publikacija je zamišljena kao fotografsko putovanje industrijske ikonografije i naučne simbolike pronađene u industrijskim i tehničkim postrojenjima širom sveta. Alastair Philip Wiper je britanski fotograf iz Kopenhagena, koji nam ovom knjigom nudi retki uvid u mesta rada, znanja i moći koje redovno ne možemo videti.

Između ostalog, knjiga uključuje fotografsku dokumentaciju fabrika tekstila Kvadrat Wooltex iz Huddersfielda u Velikoj Britaniji i Innofa u Holandiji.

Ova knjiga nam daje uvid u nenamernu estetiku, kompleksnost i bogate detalje mašina – nešto o čemu obično ne razmišljamo. Ove mašine zajedno razbijaju atome, stvaraju druge mašine, prave avione i našu obuću, odeću i gotovo sve oko nas.

Proizvodnja u Wooltex fabrici 

Fabrika Wooltex u Velikoj Britaniji vekovima je srce proizvodnje tekstila i jedna je od najstarijih partnerskih firmi Kvadrat. Wooltex sarađuje sa Kvadratom više od 20 godina.

„Imati tako velikog kupca omogućava nam da vodimo svoj posao drugačije; na primer, nemamo potrebe za velikim odeljenjima prodaje i marketinga. Možemo koncentrisati svoja ulaganja na zahteve Kvadrata; Mašina koju kupujemo, ljudi koje unajmljujemo i obuka u koju investiramo mogu se usredsrediti specifično na Kvadratove potrebe. Takođe, poslovanje sa Kvadratom nije sezonsko, što znači da mi obično nemamo fluktuacije u svojoj proizvodnji. Ona je postojana i dosledna i zato nam omogućava da budemo efikasni.“

Kvadrat je zaista lider u tekstilnoj industriji i ako tražite najbolja tekstilna rešenja za enterijer, ne tražite dalje. Gotove zavese Kvadrata, kao i prostirke, dostupni su u prodavnici GIR, Trešnjinog cveta 5, Beograd, Srbija.