Nova kolekcija Muuto Jesen / Zima 2019

Muuto brend vuče korene iz skandinavske tradicije dizajna koju karakteriše kvalitet, estetika, funkcionalnost, umeće i jednostavan izraz.

Ambicija brenda je da proširi nasleđe skandinavskog dizajna uz pomoć kvalitetnih materijala, naprednim tehnologijama i hrabrim kreativnim razmišljanjem koji za cilj ima budućnost, pružajući nam novu perspektivu skandinavskog dizajna. Naziv Muuto potiče od finske reči „muutos“ – nova perspektiva.

Muuto brend ćete lako prepoznati upravo po principu novih perspektiva, jer su u pitanju predmeti namenjeni svetskom tržištu, a predstavljaju najbolje od skandinavskog dizajna.

U nastavku teksta pročitajte koje novitete je Muuto pripremio za svoju Jesen / Zima 2019 kolekciju.

Doze Lounge Chair & Ottoman

Dizajnirana tako da udobnost stavlja na prvo mesto, sa modernim izrazom i živopisnim naborima za leđa i naslonima za ruke – Doze Lounge stolica i tabure spaja ideje skandinavskog dizajna sa dizajnom nameštaja 70ih godina prošlog veka. Modernizam u savremenom ruhu je ono što Doze Lounge stolicu čini arhetipom nove kolekcije. Za potpunu udobnost, Doze stolica se može kombinovati sa Doze tabureom.

Outline Highback Sofa

The Strand Pendant Lamp

Dobre vesti za sve kancelarijske prostore! Muuto je izbacio novi Outline Highback Panel. Možete ga spojiti sa dve Outline Highback sofe i time stvoriti prostor za akustično, vizuelno utočište ili prostor za zajednički brainstorming kao i samostalni rad.

The Strand Pendant Lamp je dizajnirana sa razigranom i jednostavnom formom na umu, kroz moderni izraz. Dizajn lampe obezbeđuje direktnu rasvetu i difuzno svetlo. Lampa je izrađena od posebnog prskanog materijala od kokosa (koji čine tanke kokosove niti). Ova delikatna struktura daje skoro vazdušast izgled.

The Ridge Vase predstavlja novi način izlaganja cveća kroz skulpturalni izraz. Karakteristika ove vaze je dodatna funkcionalnost zahvaljujući dodatnim udubljenjima koji omogućavaju cveću da stoji uspravno, a istovremeno služe kao drške prilikom premeštanja vaze iz jedne prostorije u drugu.

The Echo Pouf ima jednostavan, prijateljski izraz koji donosi udobnost i funkcionalnost kad ga postavite u bilo kom enterijeru. Gotovo lebdeći izraz je postignut uz pomoć jedva primetnih niskih nogara, a koji daju prostoru elegantnu crtu. Ime Echo Pouf se odnosi na sposobnost dizajna da se koristi u simetričnim formacijama i skupovima u različitim veličinama i bojama, stvarajući vizuelni odjek u prostoru.

Folded Shelves

Folded Shelves – Kao što sam naziv kaže, akcentujući izgled presavijenog papira (koji je ipak izrađen od metala:)) ove police su istovremeno delikatne i sadržajne. Postavljaju se jako lako na zid i dostupne su u tri veličine i tri boje. Ove police predstavljaju elegantan i moderan dodatak za odlaganje sitnica, bilo da je reč o privatnom ili profesionalnom prostoru.

Halves Side Table je pomoćni sto izrađen od jedinstvene kombinacije kamena i akrila. Skulpturalno delo koje odgovara u bilo kojoj postavci, pored kreveta ili sofe, u hodniku ili u kancelariji.

The Tub Jug je industrijski karafe savremenog izraza – čija drška i široki otvor daju dizajnu i funkciju i specifičan karakter. Ovaj proizvod je izrađen od glazirane keramike.

Poslednje, ali ne i najmanje bitno, popularni čiviluk The Dots, je od sada dostupan i u keramičkoj varijanti. Ove čiviluke možete kombinovati i sa standardnim drvenim modelima. Dots, kao i mnogi drugi novi proizvodi vas čekaju u novoj Muuto-ovoj kolekciji.

Nova Muuto Jesen / Zima 2019 kolekcija će biti uskoro dostupna u GIR Store-u. Posetite nas na adresi Trešnjinog cveta 5, i otkrijte našu pažljivo kuriranu selekciju proizvoda za vaš dom.