Nova MENU kolekcija 2019

Nova MENU kolekcija je posvećena našem odnosu sa prostorom. Menuov koncept je zasnovan na ideji da naša konekcija sa određenim prostorom nije u potpunosti zasnovana na samom prostoru, već na predmetima kojima ga ispunjavamo stvaraju osećaj pripadnosti. Njihova nova kolekcija nameštaja je funkcionalna, minimalna i lepo dizajnirana sa ciljem da unese osećaj smirenosti i radosti u naša mesta okupljanja. Cilj MENU brenda je stvoriti osećaj za kojim žudimo u ovom savremenom svetu – a osećaj dobrog dizajna može da se neguje u svakom okruženju.

Raskošni prostor je više od zbira njegovih delova; i nosi sa sobom više vrednosti od samo – funkcionalan, zgodan i lep. Upravo ti prostori pohranjuju naše trenutke svakog dana i čuvaju sećanje na naše priče.

Nameštaj

Nameštaj služi da nas po ulasku u prostoriju, obavaesti o nameni sobe, ali takođe može pomeriti granice onog što možemo doživeti u datom trenutku i prostoru. Co Chair serija stolica se lako može složiti jedna na drugu i donetu retku eleganciju i lakoću, da ne spominjemo udobnost i svestranost. Ovo je ujedno i kategorija stolica koja je obično više usmerena na funkciju nego na oblik.

Oslanjajući se na veliko znanje Office grupe o potrebama na radnom mestu, Co Chair serija stolica predstavlja spoj laganog, glatkog profila sa velikom udobnošću sedenja – i mogućnost slaganja do 10 stolica u kompaktnu strukturu. Estetski, oblikovani oblik i topli materijali dizajna potpisuju Norm Architects.

Udobnost je takođe vodila i dizajn naslona, koji je postavljen pod uglom za dodatnu podršku. Tanak, ali čvrst robustan čelični okvir Co stolice definiše intrigantnu geometrijsku siluetu i pruža veliku izdržljivost. Opcionalni nasloni za ruke od furnira dodaju još jednu estetsku i funkcionalnu dimenziju, za dodatni komfor, tako i za odlaganje stolice od poda za lako čišćenje. Serija Co stolica se proizvodi u Švedskoj od strane iskusnih majstora.

The Tearoom Series nas poziva da se uživamo u dašku luksuza, uzdižući opuštanje sa iznenađujuće skulpturalnim, modernim i taktilnim oblikom. Spajajući luksuzni osećaj plišanog tapacira sa čistom siluetom ukorenjenom u geometrijskim formama, serija Tearoom jednako je privlačna na dodir koliko je i na oko.

Stvarajući čistu siluetu, Ross se pobrinuo da svaki centimetar prepusti komforu i podizanja raspoloženja. Svaki dizajnerski element blago se savija kako bi se osiguralo da konture nameštaja nadopunjuju našu siluetu. Ispod presvlake, konstrukcija od drveta i pene, stvara idealno uparivanje čvrstoće i bujne udobnosti. Njihov zagrljajni oblik, iako privlačan, prestaje da bude previše ležeran. Kao takav, nameštaj održava jasnu vizuelnu vezu sa ikoničnom stolicom iz 1904. koja je prvobitno služila kao inspiracija dizajneru.

Šta je, uostalom, lounge dizajn, ako ne pruža iskustvo kakvo zamišljate kad vas izdaleka privuče njegov skulpturalni oblik?

The Harbour Series uparuje izuzetnu udobnost sa jakim profilom. Pronalazeći savršenu ravnotežu između geometrijskih i organskih oblika, nasloni za sedalni deo se savijaju prema van za maksimalnu podršku, kao i visoki naslon. Rezultat je udobnost koja daje vitak i elegantan oblik.

Harbour stolica može ostati u naturu ili se tapacirati i dalje personalizovati. Niski i ergonomski nasloni za ruke, ne samo da poboljšavaju udobnost već omogućuju da se stolica nasloni na standardne trpezarijske stolove.

Ovo iskustvo sedenja vas ujutro ispunjava dobrom energijom, pomaže vam da se koncentrišete tokom dana i poziva vas da se odmarate noću. Od kuhinje do kancelarije, trpezarije do užurbanog kafića, Harbour Series je sinonim za dom i osigurava da se osećate na isti način.

The Knitting Chair je definisana triangularnom konstrukcijom, nežno zakrivljenim sedištem i leđima idealno postavljenim za opuštanje i karakterističnim izrezima za odmor laktova prilikom čitanja (ili, naravno, pletenja) – The Knitting Chair je potvrdila Kofod-Larsenovu reputaciju majstora srazmerne i neočekivane skulpturalne forme. Ovaj model je bio u proizvodnji ali samo kao limited edition. Od tada, sofisticirani, inventivni dizajn postaje sve vredniji i jedan od najtraženijih kolekcionarskih predmeta.

Ova Lounge stolica je lepa iz svakog ugla, što olakšava uklapanje u bilo koji raspored prostorija. A, imajući u vidu udobnost stolice, Knitting chair ima relativno malu zapreminu, što je čini kompaktnom. Novine i igle za pletenje koje je Kofod-Larsen zamislio možda su delimično ustupile mesto smartfonima i tabletima – ali budite sigurni: pametni nasloni za ruke takođe odgovaraju našem modernom stilu.

Osvetljenje

Kao što će vam svaki dobar fotograf ili dizajner enterijera reći, prava rasveta je neophodna za oživljavanje prostora. I dok svetlost možda neće biti prva stvar koju primetimo kad uđemo u prostoriju, ona ne samo da doprinosi našem iskustvu prostora: već je definiše. Ne samo da usmerava naš vid, već stvara ambijent. Osvetljenje MENU-a dolazi u širokom rasponu oblika i veličina. A stalna usredsređenost na čiste linije i kvalitetne materijale omogućava komadima da poboljšaju – i u mnogim slučajevima transformišu – svako okruženje, od hotelskih lobija do privatnih dnevnih soba

Novo osvetljenje Menu kolekcije premošćuje moderan izgled i odlično osvetljenje, uz dizajn koji uključuje tehnička unapređenja koja menjaju način na koji se radi sa osvetljenjem.

Task lampa donosi skulpturalni i futuristički dah svetlosti u prostore koji zahtevaju tiho, ali moćno osvetljenje. Može se suspendovati kao jedna horizontalna linija ili u dinamičnim, prenosivim grupama. Ova lampa takođe ima i E3 Smart Lighting Sistem koji se lako kontroliše putem aplikacije. Circle lampa, mekog zaobljenog oblika i organske forme, takođe je tehnički pametna, sadrži integrisani senzor svetlosti i isti E3 Smart Lighting Sistem sa aplikacijom za kontrolu intenziteta svetlosti i temperature u boji. Kompaktna stona lampa zadovoljava drugačije potrebe, nudeći prenosivi ambijent.

Bez obzira da li želite da stvorite ugodan kutak, integrišete efektivnu rasvetu ili date upečatljiv ambijent čitavoj sobi, ovaj niz inventivnih oblika svetlosti nudi nešto za svaki prostor, potrebu i raspoloženje.

Aksesoari

Sitni detalji mogu ulepšati prostor. Elegantna i funkcionalna MENU kolekcija govori mnogo o tome kako prostor treba da funkcioniše.

Nekoliko dobro postavljenih, lepih predmeta – bilo funkcionalnih ili dekorativnih – mogu oživeti prostoriju, dajući joj značenje i karakter. MENU-ovi aksesoari naglašavaju važnost pažnje do poslednjeg detalja.

Mala količina dodatnog napora ima ogroman efekat; oni koji koriste prostor osećaju se prefinjeno dok uživaju u luksuzu i malim detaljima. Ponekad je to najmanja investicija koja ima najveći efekat.

Svi gore navedeni proizvodi kao i još mnogo toga iz nove MENU kolekcije će uskoro biti dostupno u GIR Store-u. Posetite nas na adresi Trešnjinog cveta 5.